לכתוב פלטפורמה מאפס? חלק ג׳ - חיפוש אלטרנטיבות קיימות

David Meir-Levy | 5/20/2020, 9:59:52 AM

לכתוב פלטפורמה מאפס? חלק ג׳ - חיפוש אלטרנטיבות קיימות

אחרי שמחליטים לוותר על וורדפרס, צריך לחפש קודם פתרונות אחרים שיענו על הצרכים. רצוי משהו שיעמוד סטנדרטים שהמערכת שזנחת לא עמדה בהם.

אז מגיע השלב שבו כדאי להתמקד לעומק - לדעת אם לבזבז לעצמך את הזמן על פיתוח של משהו מאפס, או ללכת כבר על משהו קיים? איך יודעים?

אז נתחיל להבין שיש באמת אלטרנטיבות להקמת אתרים סטטיים, אפילו לא מעט.
אני מסתכל עליהן אחת אחת, ומוצא בעייתיות בנושאים הבאים:

יש כאלו שכתובות ב-node, אבל הן בעצם מונוליט אחד גדול שיש בו הכל. אז במקום מונוליט ב-php, הלכו על מונוליט ב-node, אבל נשארו עם אותם קונספטים דפוקים - אז למה לתמוך בפתרון כזה?

יש כאלו ללא ממשק ניהול - או שמדובר בממשק שמנהל קבצים סטטיים ממש. הוספה או עריכה של קובץ היא בעצם קומיט לקוד. אין מסד נתונים שיכיל אינפורמציה יעילה, מנוע חיפוש, משתמשים, תגובות.
אני לא אוהב את הפתרון הזה כי הוא מקשר בין קומיט לבין תוכן באתר תוכן, שזה מוזר..  לא הייתם רואים אתר חדשות עושה קומיט לקוד בכל פעם שעולה ידיעה מרעישה על מצב הפינגווינים באפריקה.
אני גם מאוד אוהב את ממשק הניהול של וורדפרס. הוא אחת הסיבות מלכתחילה שרציתי לעבוד עם וורדפרס - הקלות והנוחות שבניהול התוכן באתר. על הפיצ׳ר הזה לא רציתי לוותר מלכתחילה, בטח לא כדי לקבל פיצ׳רים אחרים.

יש כאלו שדרשו חיבור של מספר פלטפורמות - אחת אחראית על רינדור, אחת על הפרונט, אחת על הנתונים..
בשביל כל אתר פשוט אתה צריך להיות חבר במספר פלטפורמות שונות. מה עושה כל בלוגר צעיר שרוצה שפוט לכתוב תוכן באתר שלו ולהנות? אתה צריך להיות איש דבאופס בשביל להקים בלוג?  הפשטות של וורדפרס, שאיפשרה לכל אדם פשוט לנהל אתר - זה פיצ׳ר מנצח! אני רוצה להשתמש רק בפלטפורמות המתאימות לאדם הפשוט.

יש כאלו בתשלום..  ואין לי בעיה לשלם על מוצרים, אבל חיפשתי אופן סורס, שייתן לי מענה ואני אוכל לשלוט גם במידע וגם בקוד.  אני אשלם רק על מה שאני רוצה לשלם.

הערה לעצמי: ממש חשובה היכולת לשמור Drafts כדי לא לשמור כל פעם.

כמו כן, שמירה אוטומטית של ה-Draft היא יכולת מדהימה ששווה להוסיף.

Powered by © Greenpress 2019.